Wij zijn B&R Industriële Automatisering B.V. Misschien heb je wel eens van ons gehoord, wellicht van onze producten ‘ACOPOStrak’ of de magnetisch zwevende ‘ACOPOS 6D’, maar anders ken je vast ons moederbedrijf: ABB. B&R is een bekende speler op de markt van industriële automatisering en is vooral bekend om zijn PLC’s, industriële PC’s en servo drives. Het is een Oostenrijkse firma, maar opereert wereldwijd en de Nederlandse vestiging zit in Breda. We werken steeds met nieuwe technologieën en helpen onze klanten in de machinebouw aan de beste besturingsoplossing. We zijn serieus met techniek, maar vinden gezelligheid ook heel belangrijk en dat zie je terug in de informele sfeer, de uitjes en bijvoorbeeld de vrijdagmiddagborrel.

B&R onderscheidt zich van andere leveranciers van industriële automatisering doordat we net iets meer investeren in innovatie en de manier hoe we zakendoen met onze klanten. We werken graag met de klant samen, als een partnerschap, en niet alleen als een leverancier van materialen. De machinebouwers die wij als klant hebben helpen we in het hele traject van aanvraag tot inbedrijfsteling. We denken mee met de mogelijkheden en gaandeweg helpen we met proof of concepts, (software) voorbeelden en support. Wanneer de machine in bedrijf gesteld wordt, helpen we om de B&R producten optimaal te laten functioneren. Op die manier bouwen we een duurzame relatie op met onze klant, en zorgen we dat onze producten zo efficiënt mogelijk ingezet kunnen worden. 

Als je na je studie bij B&R gaat werken als engineer, kun je bijvoorbeeld Automation Engineer worden. Je gaat dan, zoals hierboven staat, support geven aan onze klanten in Nederland, proof of concepts maken en samenstellen met bijvoorbeeld B&R PLC’s, drives, camera’s, I/O, robots en tracks (ACOPOStrak, ACOPOS 6D), of met onze sales naar de klant om advies te geven bij het vormgeven aan nieuwe machines. Voordat je dat kunt, krijg je een uitgebreid opleidingstraject, met onder andere een intensieve training op ons hoofdkwartier in Oostenrijk, vlak boven Salzburg. Daarna heb je een goede basiskennis van de producten en werkwijze van B&R.   

Wil je ons beter leren kennen kijk dan eens op www.br-automation.com, op LinkedInYouTube
Er zijn geregeld Stage- en Afstudeerplaatsen, dus houdt B&R in de gaten! We zien er naar uit je te ontmoeten.